Jane slaat handen in mekaar met Z-Plus

Dit artikel delen:

De Brusselse health-startup Jane en de zorgcentrale Z-plus, opgericht door i-Mens, Mederi en Familiehulp, slaan de handen in elkaar om een slimmere en preventieve thuiszorg aan te bieden. Ze laten artificiële intelligentie, discrete sensoren en thuiszorgverleners samenwerken om ouderen langer zelfstandig en veilig thuis te laten wonen.

Jane biedt een kit van bewegings-/temperatuurdetectoren en brengt de dagelijkse routines en gewoonten van senioren in kaart. Gedragspatronen worden automatisch herkend. Elke afwijking stuurt een waarschuwing uit naar de zorgcentrale, waar zorgoperatoren alles op afstand opvolgen. Vanaf vandaag zullen alle Z-plus partners, en in het bijzonder de partnermutualiteiten, een beroep kunnen doen op de technologie van Jane voor de monitoring, analyse en opvolging van zorgvragers.

Jullie Wyffels, algemeen manager Z-plus: ‘Jane integreren in onze werking betekent dat we als eerste organisatie in België bouwen aan een geïntegreerd en afgestemd ecosysteem tussen informele en formele zorgverleners voor thuiszorg. We bieden meteen ook een structureel antwoord op de zorguitdagingen die voor de deur staan. Veilige en performante zorg op afstand is daarbij eerder noodzaak dan keuze.’

Een tweetal jaar geleden zette Belfius Insurance, samen met Boston Consulting Group Digital Ventures, Jane in de markt als antwoord op de steeds grotere nood aan ouderenzorg. In Vlaanderen wonen er vandaag 150.000 zorgbehoevende ouderen zelfstandig thuis. Tegen 2027 zal het aandeel 65-plussers in Vlaanderen oplopen tot 23 procent van de bevolking. Deze stijgende zorgvraag zet het huidige, klassieke zorgmodel onder druk. Een hybride samenwerking tussen handen aan het bed en zorg op afstand moet soelaas brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-15T10:23:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.