CM investeert in health-startup BloomUp

Dit artikel delen:

De Belgische start-up BloomUp heeft een half miljoen euro groeikapitaal opgehaald bij CM, BlueHealth Innovation Fund en vier business angels. BloomUp wil psychologische hulp toegankelijker te maken via een digitaal platform.

BloomUp is daarmee de eerste start-up waarin mutualiteit CM investeert. De startup wil mensen sneller de stap laten zetten naar mentale hulpverlening, met een laagdrempelige digitale oplossing zonder wachtlijsten. Door online enkele vragen te beantwoorden, worden ze meteen gematcht met drie erkende psychologen of psychotherapeuten. De keuze is vrij en het kennismakingsgesprek gratis. Al meer dan tachtig erkende klinisch psychologen en psychotherapeuten registreerden zich op het platform.

BloomUp wil de wachttijden voor psychologische ondersteuning (tussen een maand en een jaar) verkorten door in te zetten op online therapie. En die grotere capaciteit is broodnodig. Gemiddeld aanvaardt meer dan een derde van de psychologen, psychiaters, orthopedagogen en psychotherapeuten geen nieuwe aanmeldingen meer, zo blijkt uit een rondvraag bij 1.305 therapeuten met een privépraktijk. Tegelijk biedt het platform psychologen en therapeuten een flexibele werkoplossing waarmee ze tegen een lage kost hun praktijk (online) kunnen uitbouwen, zonder geografische barrières.

BloomUp is niet de eerste site in ons land die psychologische hulp online zet. Ook de Brusselse startup Websie lanceerde net voor de zomer een gelijkaardig initiatief. Bij hen registreerden al bijna 150 psychologen voor consultaties via chat, telefoon en videoconferentie. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-22T10:06:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.