Dobco Medical verkocht aan Dedalus

Dit artikel delen:

Dobco Medical, een Belgisch bedrijf dat een cloudplatform bouwt om medische beelden op te slaan, is verkocht aan het van oorsprong Italiaanse Dedalus Group. Naast de oprichters stapt ook investeerder Fortino Capital uit het kapitaal.

Dobco werd opgericht in 2011 door Jan Dobbenie en Kristof Coucke en heeft kantoren in Zele en het Spaanse Malaga. Het bedrijf heeft ruim driehonderd klanten, voornamelijk ziekenhuizen, private klinieken en radiologische instituten. Het vlaggenschip van het bedrijf is Picture Archiving and Communicaton System (Pacs), een cloudarchiefsysteem voor radiologen.

PacsOnweb is een ander bekend product. Dit laat radiologen toe om vanop een welke pc te werken en dezelfde functionaliteit te hebben als hun machine in het ziekenhuis. Daarnaast maakt Dobco ook een Radiology Information System, een saas-platform om workflows van radiologen te digitaliseren en te beheren. 

Fortino Capital stapte in 2018 in Dobco in als minderheidsaandeelhouder en stopte het bedrijf geld toe om zijn r&d op te schroeven en de groei financieren. Ook zij stappen nu uit, net als Dobbenie en Coucke. De koper is Dedalus, dat healthcare- en diagnostische software bouwt voor meer dan 6.100 ziekenhuizen en 5.300 laboratoria wereldwijd. Alles samen beheren die zo’n 330 miljoen patiënten. Dobco heeft ruim zesduizend personeelsleden, een derde daarvan doet onderzoek en ontwikkeling. Driekwart van het bedrijf is eigendom van de investeringsgroep Ardian, de rest is in handen van de oprichter, Giorgio Moretti.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-25T11:10:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.