Wit-Gele Kruis in zee met Nexuzhealth

Dit artikel delen:
Thuiszorg

Het Wit-Gele Kruis van Limburg, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaat voor de derde generatie van zijn elektronisch patiëntendossier samenwerken met Nexuzhealth, een joint-venture tussen Cegeka en UZ Leuven. Wit-Gele Kruis zal de software inzetten om zijn thuisverplegers te ondersteunen.

Waar het Wit-Gele Kruis de thuisverplegingssoftware vroeger in eigen beheer ontwikkelde, zal dat nu door Nexuzhealth gebeuren. ‘De toekomst inzake informatisering is zo vlug aan het evolueren dat enkel professionele partners hier nog een rol van betekenis kunnen in spelen’, geeft de organisatie toe. De kennis en ervaring van het Wit-Gele Kruis zullen wel een belangrijke rol blijven spelen in de ontwikkeling en verdere uitbreiding van het platform.

De software werkt volledig in de cloud. Hierdoor zullen de verpleegkundigen eenvoudig en veilig kunnen opstarten via hun webbrowser en zullen ze gespaard blijven van tijdrovende updates. Bovendien biedt Nexuzhealth naast een webapplicatie een mobiele app aan, die ook offline is te gebruiken. De verpleegkundige zal dus altijd en overal over de nodige patiëntengegevens kunnen beschikken.

‘Het uitwisselen van informatie en samenwerking met andere disciplines is belangrijk voor de kwaliteit van zorg voor onze patiënten’, zegt Wim Allemeersch, algemeen directeur Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen. ‘Onze patiënt staat centraal. En iedereen die bij het zorgproces betrokken is, moet op een efficiënte en veilige manier een bijdrage kunnen leveren aan het patiëntendossier. Daarom kiezen we voor een samenwerking met Nexuzhealth.’

Nexuzhealth is Vlaams marktleider in het beheer van elektronische patiëntendossiers. Het platform werd opgericht in 2016 door UZ Leuven en Cegeka en bouwt verder op 25 jaar ontwikkeling van het Klinisch Werkstation (KWS) binnen UZ Leuven. De helft van ziekenhuizen in Vlaanderen werkt met het elektronische patiëntendossier van Nexuzhealth en het daaraan gekoppelde platform Mynexuzhealth dat focust op het delen van informatie met de patiënt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-23T09:36:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.