Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

It-omslag vraagt om reorganisatie infrastructuur

Computable Expert

Peter Heinen
Enterprise Sales Director Benelux, Lexmark International Netherlands . Expert van Computable voor de topics Management, Security en Digital Innovation.

Terwijl bedrijven worden gedwongen flexibele werkplekken te creëren om werken op afstand mogelijk te maken, ervaren ze tegelijkertijd een gebrek aan specialistisch it-talent om innovaties te ondersteunen. Deze situatie legt een druk op it-leiders. Zij breken hun hoofd over hoe de fysieke infrastructuur te onderhouden, hoe zich te beschermen tegen beveiligings- en compliance-risico's en hoe tegelijkertijd concurrerend te blijven.

In de afgelopen twee jaar van de pandemie is het succes van bedrijven bijna volledig afhankelijk geweest van de mate waarin it-teams hun werknemers productief thuis kunnen laten werken. Hoewel de vraag naar cloud- en softwareoplossingen zijn hoogtepunt heeft bereikt, hebben werkgevers toegewijde, gemotiveerde en energieke it-teams nodig om hun digitale investeringen op de lange termijn rendabel te houden. 

Om dat te bereiken, moeten bedrijfsleiders hun it-omgeving opnieuw evalueren en nog eens nadenken over de traditionele it-structuur, -cultuur en -strategie. Daarnaast moeten ze zoeken naar strategische initiatieven om technologie af te stemmen op het continu veranderende bedrijfslandschap. Een van deze initiatieven is managed cloud services. Managed cloud services helpt de it-last te verlichten door de lokale infrastructuur te vervangen.

In een recent rapport schatte onderzoeksbureau IDC dat de uitgaven voor cloudtechnologie in 2025 ongeveer 1,3 biljoen dollar zullen bedragen. De verwachting is dat de it-sector zich meer zal richten op oplossingen die werknemers op afstand kunnen verbinden en tegelijkertijd meer efficiëntie, flexibiliteit en snellere innovatie leveren.

Verschil maken

"Medewerkers verwachten tegenwoordig een printoplossing die verder gaat dan de fysieke werkplek"

Print is een goed voorbeeld van hoe dit soort managed services een verschil kunnen maken, vooral voor bedrijven die hun dure infrastructuur moeten behouden door personeelstekort. Print kan lastig zijn vanwege de complexiteit en de kosten die horen bij het beheer van de infrastructuur. Maar ook vanwege de risico's van downtime en de gevolgen voor eindgebruikers, of zorgen op het gebied van beveiliging. Deze complexiteit vereist veel specialistische ervaring op het gebied van netwerken, besturingssystemen en applicaties. Die ervaring is moeilijk te vinden en kan een grote kostenpost betekenen. Door over te stappen op een saas-aanbod is bijna al deze kennis niet meer nodig.

Daarnaast vereisen printservers regelmatig onderhoud en veel administratie. Medewerkers verwachten tegenwoordig een printoplossing die verder gaat dan de fysieke werkplek. Door dit soort diensten via de cloud te beheren, kunnen organisaties de behoefte aan lokale ondersteuning en lokale infrastructuur aanzienlijk terugdringen. Investeren in deze aanpak helpt niet alleen om kritieke tekortkomingen in it-teams en -talent op te vullen, maar stelt it-leiders ook in staat zich te richten op meer strategische it-prioriteiten die groei stimuleren.

Kansen

Nu het belang van technologie toeneemt, zullen vooruitstrevende it-leiders zoeken naar de kansen die deze technologie biedt. Door nu de tijd te nemen om te begrijpen hoe een moderne it-aanpak zowel de behoeften als de eisen van een organisatie en het personeel kunnen ondersteunen, zal toekomstige groei zich vanzelf uitbetalen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-04T14:39:00.000Z Peter Heinen


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.