Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Alphabet kan Google+ niet loslaten’

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de zoveelste herziening van social network Google+.

Het sociale netwerk van internetgigant Google is nog altijd niet groots doorgebroken. Oudgediende concurrenten als Facebook en Twitter blijven de boventoon voeren en hebben daarbij meer te verduren van nieuwkomers zoals Whatsapp, Snapchat en dergelijke dan van Google+. Het nieuwe Alphabet-moederbedrijf van Google heeft een nieuwe herziening doorgevoerd voor Google+.

Waarom? Omdat de onderneming de social-markt niet aan anderen over wil en kan laten. Ja, Google is groot en machtig op internet. Maar tegelijkertijd heeft deze inkomstenmotor van Alphabet een strategisch probleem: search. Pardon? Ja, search is een probleem voor Google en daarmee voor Alphabet. Computergebruik verschuift namelijk naar mobiel en daar zijn websearches een 
relatieve zeldzaamheid. Google+ gaat dus niet weg, want Alphabet kan zich dat niet veroorloven. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-24T07:28:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.