Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘BIT bijt niet’

Dit artikel delen:
Hond

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over overheids-ict en het kersverse toetsingsbureau daarvoor.

Het nieuwe opgerichte Bureau ICT-toetsing (BIT) om ict-projecten bij de overheid te bewaken begint met een bescheiden blaf. Als proef heeft BIT drie al lopende projecten onderzocht, waaronder het nieuwe bevolkingsregister BRP (Basisregistratie personen). Dit slepende en miljoenen overschrijdende automatiseringsproject kan volgens de nieuwe waakhond wel slagen, 'met wat aanpassingen', meldt de NOS.

Rijks-cio Hans Wanders, die ook over BIT gaat, zegt dat hij zeker de vrijheid heeft om slechte projecten als zodanig op te schrijven. Daarbij merkt hij wel op dat het BIT adviezen geeft en niet aan de handrem kan trekken. Het is aan de verantwoordelijke ministers en de Tweede Kamer om wel - of niet - iets te doen met de adviezen van het onder Binnenlandse Zaken vallende bureau. Het BIT kan dus niet bijten. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-03T08:41:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.