Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Antiterreurwetten zetten BlackBerry klem’

Dit artikel delen:

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over BlackBerry’s exit uit Pakistan, als eerste land?

Smartphonepionier BlackBerry gaat de Pakistaanse markt verlaten, vanwege wetgeving. Aanvankelijk zou deze exit eind november al plaatsvinden, maar de overheid in Pakistan heeft een maand uitstel ‘verleend’. Het Canadese bedrijf verklaart dat het niet wil voldoen aan overheidsvereisten om alle communicatie via BES-servers (BlackBerry Enterprise Service) standaard te laten monitoren door de regering.

Volgens de Pakistaanse overheid is het mobiele operators vanwege beveiligingsredenen niet langer toegestaan om BES-servers te draaien. Ondertussen zijn er wereldwijd in diverse landen wetten en regels in de maak die opsporingsinstanties en andere overheidsorganen standaard aftapbevoegdheden kunnen geven voor communicatieverkeer. De principiële privacyhouding van BlackBerry kan het bedrijf dus veel meer markten gaan kosten. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-04T07:52:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.