Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Facebooks Flash-hulp komt te laat’

Dit artikel delen:

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over Facebooks hulp om Adobe Flash veiliger te maken. Het kalf is al verdronken.

Adobe heeft de hulp van Facebook ingeroepen om zijn geplaagde Flash-software beter te beveiligen. Het sociale netwerk werkt samen met Adobe aan de betrouwbaarheid en veiligheid van de vele Flash-games die op Facebook draaien. In het kader van deze samenwerking rapporteert het sociale netwerk ook beveiligingsinformatie aan Adobe, die deze meldingen benut om de Flash Player te verbeteren.

De Flash-maker meldt dit onderaan een blogpost over Flash, html5 en open webstandaarden. Daarin kondigt het softwarebedrijf aan dat het zijn creatietool voor webcontent Flash Professional CC hernoemt, naar Animate CC. De securityhulp van ‘s werelds grootste sociale netwerk volgt op soortgelijke samenwerkingen met Microsoft en Google, die echter voorkeur belijden voor Flash-alternatief html5. Adobe erkent dit deels, met de slotopmerking: 'Vooruitkijkend moedigen we content creators aan om te bouwen met nieuwe webstandaarden'. Html5 wint terrein en de Flash-hulp van Facebook is rijkelijk laat. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-10T08:50:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.