Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Microsoft accepteert de Linux-realiteit’

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over Microsofts omarming van Linux in de cloud.

Microsoft was in het verleden berucht om zijn strategie van embrace, extend, extinguish. Het omarmde een alternatieve of zelfs concurrerende technologie, voorzag die van eigen uitbreidingen (zoals ooit bij het platformonafhankelijke Java is gedaan) en wist zo de ander in de hoek te drukken of zelfs weg te vagen.

Het spook van deze strategie doemt voor sommigen op nu de Windows-leverancier het concurrerende Linux meer en meer accepteert. Zo is de distributie Denian GNU/Linux nu beschikbaar als 
officieel onderschreven optie in de online Marketplace voor Microsofts cloudplatform Azure. Kant-en-klare images van Debian Linux staan klaar voor gebruik in de Microsoft-cloud. Het bedrijf accepteert de onontkoombaarheid van Linux in de moderne wereld van cloud computing. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-15T07:52:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.