Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘De term ‘cloud’ is vervuild’

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over marketingkaping van weer een it-trend: cloud.

Nadat termen als ‘mega’ en ‘digi’ al zijn gekaapt en uitgehold door marketing, volgt nu de cloud. We hebben het niet eens meer over het fenomeen cloudwashing, waarbij een elders gehoste applicatie ineens voorzien wordt van het labeltje cloud. Daarbij valt flink al te discussiëren of zo’n reguliere applicatie draaiend in andermans traditionele datacenter wel de essentiële eigenschappen van cloud computing heeft.

Daarover valt echter tenminste nog te discussiëren en er eventueel wat aan te passen,,waardoor het alsnog cloud-ig kan worden. Dit valt niet bepaald te zeggen voor bijvoorbeeld een hoofdtelefoon-met-microfoon, zoals de HyperX Cloud van geheugenchipproducent Kingston. Natuurlijk, een spannende 
productnaam zoals Predator of Beast is al normaal, maar ‘cloud’ voor een - weliswaar goed aangeschreven - gaming headset? Cloud is gekaapt. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-22T08:15:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.