Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Security is hét goede voornemen voor 2016’

Dit artikel delen:
Security

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over goede voornemens, voor ons allemaal: security eerst.

Het nieuwe jaar komt in zicht en zo ook de diverse goede voornemens die mensen zichzelf beloven. Soms worden goede voornemens ook juist aan anderen beloofd. Laten we nu eens een breed toepasbaar goed voornemen omarmen, voor onszelf en voor anderen. Security op ict-gebied. Veel it’ers hebben dit al hoog in hun vaandel staan, maar stuiten wel eens op weerstand. Bijvoorbeeld door beperkte budgetten, onbegrijpende business, tegenwerkende eindgebruikers, gebrek aan bruikbaarheid of gebruiksvriendelijkheid, enzvoorts.

Redenen te over om op Iictbeveiliging te beknibbelen, compromissen te sluiten en de veiligheid anderszins aan te (laten) tasten. Laten we de situatie in 2016 eens omdraaien: security eerst. Voor developers gelijk bij het beginnen van een nieuw project. Voor beheerders bij het in gebruik nemen van een systeem. Voor it-managers als focus voor al hun werk. Voor ict-gebruikende organisaties als erkenning van hun ict-afhankelijkheid. Een moeilijk voornemen, maar anders zou het geen echt góed voornemen zijn. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-30T08:30:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.