Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘2017 wordt het jaar van de SSD’

SSD

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de prijserosie voor ssd’s, die hdd-prijzen gaan naderen.

De massaproductie en chipinnovatie voor ssd’s (solid state drives) zitten in een stroomversnelling. Dit zorgt voor aanhoudende prijsdalingen, waarbij nu voor het vierde kwartaal op rij een daling van meer dan 10 procent is genoteerd. Deze lijn doortrekkend komen ssd’s tegen 2017 in de buurt van hdd’s qua prijzen, waarbij de voordelen van snelheid en energiezuinigheid doorslaggevend kunnen worden.

Volgens DRAMeXchange, een divisie van marktonderzoeker TrendForce, kost een 2,5 inch ssd in 2017 gemiddeld zeventien cent per gigabyte. De gemiddelde hdd-prijs zit dan op zes cent per gigabyte, wat redelijk stabiel is sinds dit jaar. Ssd's zitten nu nog op gemiddeld 39 cent per gigabyte, wat komend jaar daalt naar 24 cent per gigabyte. DRAMeXchange verwacht dan ook dat 41 procent van de laptops in 2017 is uitgerust met een ssd, versus slechts 24 procent nu en 31 procent in 2016. 2017 wordt het doorbraakjaar van de ssd. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-04T08:14:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.