Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘WebKit-dominantie levert IE6-situatie op’

Dit artikel delen:

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de nadelige invloed van Webkits dominantie op webstandaarden.

Scheeftrekking van webstandaarden dreigt, wederom door de acceptatie van de facto browserstandaarden. Ditmaal ironisch genoeg door open source: de Webkit-engine die oorspronkelijk door Apple groot is gemaakt. Firefox-maker Mozilla kondigt aan niet-officiële standaarden te omarmen in zijn browser, omwille van de compatibiliteit.

'We wensen dat we leefden in een wereld waar webcontent altijd een standards-based fallback heeft (of op z’n minst multiple-vendor-prefixed fallback), maar helaas leven we niet in die wereld', meldt Mozilla. Concurrerende, grote browsermakers Apple en Google bepalen dus de norm. Net zoals Microsoft dat ooit deed met IE6 toen het de browseroorlog tegen Netscape had gewonnen. De dominantie van Webkit lijkt een geschiedenisherhaling op te leveren. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-12T08:04:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.