Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Daling pc-verkoop is ongekend groot’

Foto: bibiphoto/Shutterstock.com

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over dalende pc-leveringen, die een groter gat nog verbergen.

De cijfers over het vierde kwartaal - en daarmee dus ook over heel 2015 - zijn binnen. De metingen van onderzoeksbureaus Gartner en IDC stemmen somber over de toekomst van de aloude pc. Eerstgenoemde marktvorser komt uit op 288,7 miljoen pc’s, wat een daling van 8 procent is ten opzichte van 2014. Concullega IDC rekent 276,2 miljoen pc’s voor, wat een neergang van 10,4 procent is.

Feit is dat de diverse producenten afgelopen jaar minder dan driehonderd miljoen pc’s hebben afgezet. Dat relatief lage aantal is voor het eerst sinds 2008 weer bereikt. Kortom, de verkoop van pc’s is opnieuw afgenomen. Correctie: de levering van pc’s. Want de hier aangehaalde cijfers betreffen zogeheten shipments: levering van pc-makers aan distributeurs, groothandels, winkels en andere kanaalpartijen. De vraag is nog hoeveel onverkochte voorraden er her en der wel niet liggen. De sombere cijfers verhullen waarschijnlijk dus een nog groter gat. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-14T07:57:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.