Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Google en Apple kunnen niet zonder elkaar’

Dit artikel delen:
Samenwerken

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de haat-liefdeverhouding tussen Apple en Google.

Apple en Google zijn meer dan simpelweg concurrenten en grootmachten op de mobiele markt. De twee hebben veel van hun huidige posities aan elkaar te danken. Bovendien kunnen ze ondanks alle concurrentie en retoriek niet goed zonder elkaar. De verweving tussen de twee is jaren terug al tot een Llat-relatie gekomen, toen Android werd onthuld en Google-topman Eric Schmidt mocht opstappen uit de bestuursraad van Apple.

Anno nu houdt de roerige relatie nog altijd stand. Zo blijkt (
volgens berekeningen van Oracle) dat Google zeker één miljard dollar betaalt aan Apple voor behoud van de Google-zoekfunctie in iOS. Deze som komt voort uit een percentage van de omzet die Google haalt uit gebruikers van iPhones en iPads. Google heeft die kapitaalkrachtige klanten nodig. Apple op zijn beurt heeft de veelgebruikte zoekmachine en diens diverse andere diensten ook nodig. Apple Maps is een vorm van verzet, maar van Apple VideoTube is (nog?) geen sprake. De twee techreuzen kunnen niet zonder elkaar. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-28T07:51:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.