Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Twitter-onrust geeft Google+ kansen’

Twitter

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over twijfel aan Twitter en een redelijk alternatief?

Twitter verkeert al tijden in een moeilijke situatie: het heeft veel gebruikers maar weet die niet goed te gelde te maken (monetizen in business-speak). Tegenwoordig prijkt er een ad bij elke tweet-conversatie - inclusief eenzame tweets zonder ook maar enige reacties. Toch is er nog meer werk aan de winkel het sociale netwerk te redden. Daarvoor is Twitter-grondlegger Jack Dorsey na een interne machtsstrijd teruggekeerd.

Dus worden er nu drastische dingen overwogen, zoals bijvoorbeeld het opheffen van de klassieke karakterlimiet. Dit is volgens Twitter-veteranen juist de charme zo niet de kracht van het sociale netwerk. Ondertussen is er een schoonmaak aan de top gaande: de ene na de andere topmanager vertrekt. 
Leegloop bij de leiding, forse veranderingen voor de gebruiker. Blijven twitteraars plakken of zoeken ze een alternatief voor Twitter? Misschien kan dat dan het al jaren worstelende Google+ zijn. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-29T08:20:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.