Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘BYOD-Hillary werpt smet op de toekomst’

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over het aanhoudende gevaar van byod op hoog niveau.

Het gebruik van eigen apparaten en diensten door werknemers is enerzijds in, maar vormt anderzijds een gevaar. Presidentieel kandidaat Hillary Clinton is exemplarisch hiervoor. Zij kwam bijna een jaar geleden al in opspraak toen bleek dat zij voorheen in haar rol als minister van Buitenlandse Zaken voor de Verenigde Staten een eigen mailserver heeft gebruikt. Niet voor eigen mail, maar voor het versturen, ontvangen en ook wissen van haar werkmail. Haar verklaring voor deze IT-omzeiling: voor het gemak.

Dit onveilige, staatsgevaarlijke en mogelijk illegale gedrag zou nu nog wel eens een formeel staartje kunnen krijgen. Volgens de rechtse krant The New York Post onderzoekt de FBI de mailaffaire van Hillary, want haar medewerkers zouden dus bewust geheim materiaal hebben gekopieerd om het naar haar privémail te kunnen sturen. Maar de toppolitica heeft al beterschap beloofd: ze zal geen eigen mailserver gebruiken als ze tot president wordt verkozen. Geruststellend of te laat? Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-04T07:53:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.