Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Obama geeft het goede IT-onderwijsvoorbeeld’

School

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over ict-onderwijs en overheidsinzet daarvoor.

De regering Obama wil vier miljard dollar uittrekken voor computeronderwijs op scholen in de Verenigde Staten. Het gaat om ict-gericht onderwijs op de zogeheten K-12-scholen die een breed bereik aan leerjaren en leeftijden omvatten. Het doel is kinderen de kennis en kunde bij te brengen waarmee ze later beter betalende banen kunnen vinden. Het Witte Huis schat in dat momenteel slechts een kwart van de K-12-scholen computeronderwijs van hoge kwaliteit geeft.

President Barack Obama geeft hiermee een goed voorbeeld voor Mark Rutte. De Nederlandse minister-president heeft vorige maand op Twitter nog het belang van ict-skills aangegeven. 'Leren programmeren is van belang voor de wereld van morgen en voorwaarde voor toekomstige innovatie in Nederland #Hourofcode', luidde zijn boodschap. Obama wil de miljarden bij het woord voegen. Een duidelijk signaal voor Rutte op diens 
Silicon Valley-tournee. Wat vind jij?
 

De Amerikaanse president Barack Obama wil elke leerling de kans geven om informatica-onderwijs te krijgen en ict-skills te verwerven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-02T08:15:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.