Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Wachtwoorden blijven om te huilen’

Dit artikel delen:

Wachtwoorden zijn een zegen en een vloek, maar vooral dat laatste en dan in toenemende mate. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Wachtwoorden zijn al jaren een handig authenticatiemiddel dat in de praktijk helaas wordt geplaagd door veel onveiligheid. Gebruikers kiezen te makkelijke wachtwoorden, beheerders dwingen te vaak wachtwoordwijzigingen af, gebruikers hergebruiken hun wachtwoorden, wachtwoordvereisende toepassingen en online-diensten blijken onveilig, wachtwoordkluizen blijken deels open te staan, gebruikers wijzigen hun wachtwoorden maar zelden. De lijst problemen is haast eindeloos.

Zelfs de Amerikaanse president Barack Obama mengt zich in deze belangrijke beveiligingszaak. Naast een groot(s) cybersecurity-plan voor de VS, een budgetverzoek van luttele miljarden, pleit hij bij gewone gebruikers ervoor dat zij iets aan hun wachtwoorden moeten doen. Vingerafdrukscans, two-factor authenticatie, er moet een extra beveiligingslaag komen op het niveau van de gewone log-in, zo pleit Obama. Want wachtwoorden zijn en blijven problematisch. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-01T07:44:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.