Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Pas op voor verheerlijking van start-ups

Dit artikel delen:
Start-up

Start-ups krijgen veel te veel aandacht en dat is niet alleen oneerlijk voor gevestigde partijen. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Start-ups zijn in, start-ups zijn hot. Maar de aandacht voor innovatieve, jonge bedrijven die de dingen net anders doen, kent ook een keerzijde. Er is niet alleen de haast collectieve blindheid voor het feit dat het merendeel van de start-ups falen, floppen of verdwijnen. Er is ook het negeren van wat er allemaal komt kijken bij het zijn van een gevestigde partij.

Eens een start-up, later niet meer een start-up. De David van nu loopt risico dat hij (of zij) straks de Goliath is. En wat dan? Hoe reageer je als gevestigde partij op een disruptieve dreiging, die je misschien best wel hebt zien aankomen? Daar is veel te weinig besef van en veel te weinig aandacht voor. De verheerlijking van start-ups moet maar eens ophouden. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-02T08:14:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.