Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Windows 10 maakt de consument tot product’

Dit artikel delen:
startpagina W10

Als iets gratis is, ben jij het product. Wat ook geldt voor Windows 10. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Windows 10 is een gratis upgrade voor eindgebruikers die Microsoft met enthousiasme en gebruiksgemak aandraagt. Gratis is echter een betrekkelijk begrip. Het was al bekend dat Microsoft ads vertoont in het Start-menu van Windows 10. Daar zijn advertenties op het vergrendelingsscherm bijgekomen, wat vorig jaar al is aangekondigd. Deze full-screen ads zijn nu opgemerkt als reclame voor een nieuwe Tomb Raider-game, maar begin dit jaar was reclame voor de nieuwe Minions-film opgedoken.

De default-instelling in Windows 10 is dat dergelijke reclame-uitingen zijn toegestaan. Gebruikers en beheerders kunnen dit uitschakelen door in het configuratiescherm het vinkje weg te halen voor 'Ontvang tips en trucs op je vergrendelscherm'. Maar gebruikers kunnen ook aangeven of en welke ads ze interessant vinden, zodat ze voortaan ads afgestemd op hun persoonlijke voorkeur krijgen. De consument is dus het product van Windows 10, dat immers ontwikkelkosten heeft. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-03T08:09:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.