Managed hosting door True

Discussie

Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Cybercrime hoort bij bedrijfskosten’

misdaad

De dreiging van cybercrime is tegenwoordig altijd aanwezig en hoort dus bij de bedrijfskosten. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Malware heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van vervelende pc-plagen via lamleggende worm-infecties tot serieuze cybercrime-business. De dreiging van cybercrime is alomtegenwoordig en is flink veelzijdiger dan simpelweg digitale sabotage. Datadiefstal, gegevensgijzeling, stiekeme wijziging van informatie, de lijst criminele toepassingen is lang en divers.

Of cybercrime nu wel of niet de grootste bedreiging ooit is voor alle bedrijven, feit is dat cybercrime geen hype van voorbijgaande aard is. Daarvoor zijn de malafide mogelijkheden en lokkende inkomsten te groot. Cybercrime is dus eigenlijk een van de kostenposten voor het bedrijven van business anno nu. Of ligt het genuanceerder? Wat vind jij?

‘s Werelds eerste pc-virus was Brain, dat terugblikkend best een verrassend onschuldige aard had.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.