Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘MicroSD verliest zijn nut voor smartphones’

Het nut van microSD-opslagkaartjes is een aflopende zaak voor de massamarkt. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Verheuging en vervolgens verbazing over de aanwezigheid van een microSD-insteekslot in de nieuwe topsmartphones van Samsung en LG. De Galaxy S7 en de G5 staan opslaguitbreiding middels verwisselbare geheugenkaartjes toe. Daar waren verheugde reacties op. De Android-toestellen laten op die extra opslagruimte echter geen apps installeren. Daar volgden verbazing en teleurstelling op.

Technisch staat Android 6.0 installatie zogeheten adoptable storage toe, maar in de praktijk kleven daar wat nadelen aan. Zoals bijvoorbeeld prestatieverlies, wat valt te compenseren door relatief dure kaartjes aan te schaffen. Deze nadelen hebben Samsung en LG doen besluiten microSD alleen te benutten voor de opslag van ‘losse’  bestanden, zoals foto's en video's. Daarbij stelt Samsung zelfs dat microSD vooral dient voor het overhevelen van dergelijke data. Dat gebruik zal door cloudopslag en steeds snellere draadloze verbindingen binnenkort ook verleden tijd zijn. MicroSD-opslagkaartjes gaan de diskette achterna. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-14T07:53:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.