Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Goedkope smartphone 'breekt' smart-gebruik’

Dit artikel delen:
Smartphones

Steeds goedkopere smartphones dreigen de smart-meerwaarde niet waar te maken. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Waar een smartphone in den beginne vijfhonderd dollar of (veel) meer kostte, daar is anno nu de prijsdaling serieus ingezet. Topmodellen kosten nog altijd een lieve duit, maar het spectrum aan ‘mindere goden’ is groot, groeiende en steeds goedkoper. Daarbij duiken er nu zelfs toptoestellen op voor relatief bescheiden prijzen, zoals de Mi 5 van de Chinese fabrikant Xiaomi. De markt voor premium Android-toestellen wordt steeds betaalbaarder, zo voorspellen analisten.

De erosie van hoge prijzen dankzij levendige Android-concurrentie heeft echter niet alleen een positief effect voor de eindgebruiker en diens portemonnee. Een duurder toestel dwingt haast een beter gebruik af van de geavanceerde mogelijkheden die er juist een smart telefoontoestel van maken. Al was het maar om de aankoopprijs te rechtvaardigen. Veel goedkope smartphones doen echter dienst als slechts een mobiele, domme telefoon (gsm). Het smart gebruik wordt ondermijnd door de prijsdaling. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-16T08:23:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.