Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Security blijft mainstream probleem’

Dit artikel delen:
Security awareness bewustzijn

Security is en blijft een vak apart: een taak voor specialisten. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Ict-security is een zaak die elke gebruiker en dus elke consument raakt. Toch is beveiliging nog altijd geen algemene zaak, helaas. Het Amerikaanse tv-netwerk CNBC heeft dat nu net weer pijnlijk duidelijk gemaakt. Een artikel op de website van CNBC is weer snel offline gehaald toen er nogal wat securityproblemen mee bleken te zijn. Ironisch genoeg ging het online-stuk juist over security: over de noodzaak voor veilige wachtwoorden.

Lezers konden hun wachtwoorden laten controleren via een tool die was ingebed in het artikel. Echter, de webpagina werd geserveerd over http, waardoor de invoer van te testen wachtwoorden viel te onderscheppen. Erger nog was dat de ingevoerde wachtwoorden werden opgeslagen, ondanks de mededeling dat dit niet het geval was. Deze opslag gebeurde door telkens een rij bij te schrijven in een Google Docs-spreadsheet. Tot slot bleek het online-formulier de invoer ook te delen met ads-netwerken. Mainstream media, gewone gebruikers en security, ze gaan nog altijd niet goed samen. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-31T07:56:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.