Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘20th Anniversary Mac (TAM) was de toekomst’

Apple is vaak zijn tijd ver vooruit, zoals in 1997 met de 20th Anniversay Mac. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Apple is soms verguisd, soms verafgood. De maker van iPhones en vormgever van hedendaagse smartphones staat te boek als innovator, hoewel die reputatie ook onderhevig is aan kritiek. De speciale Mac-computer die Apple in 1997 uitgebracht ter gelegenheid van zijn twintigjarige bestaan is een bewijs dat het bedrijf ver vooruitkomt. Soms wat te ver.

De zogeheten Twentieth Anniversary Macintosh (TAM) was een volledig geïntegreerde computer die een fraai design combineerde met een plat scherm. Dat laatste was toen bijzonder, maar de integratie en daardoor non-upgradebaarheid was ook bijzonder. Nog bijzonderder waren het forse prijskaartje en de beperkte oplage. Eigenlijk was de TAM de voorvader van de iMac en de all-in-one pc’s die Apple’s succes hebben gevolgd. Alleen was de TAM te vroeg en te duur. Toch was het de toekomst. Wat vind jij?

Apple’s topdesigner Jon Ive geeft een uitleg over de TAM.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-01T08:00:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.