Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Drones hebben verboden zones nodig’

drone

Drones kunnen niet langer vrij en blij rondvliegen. Hoogste tijd voor aparte vliegzones. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Drones zijn leuk, interessant en veelbelovend qua verrassende toepassingen. Tegelijkertijd zijn drones privacygevaarlijk, rondvliegende projectielen en risicovol voor ander (lucht)verkeer. Misschien is er luchtverkeersleiding nodig voor drones, maar het is duidelijk dat er bepaalde no-fly zones voor drones moeten komen. No-fly zones of andersom geredeneerd: specifieke drone-zones. Waar bijvoorbeeld de omgeving van luchthaven Schiphol dan niet voor drone-verkeer is toegestaan.

Regelgeving voor drones moet wellicht nog wat strenger worden (of vooral duidelijker?). Bijvoorbeeld naar aanleiding van een bijna-ongeluk met een drone en drie vliegtuigen die wilden landen op Schiphol. Als vluchten vogels al een serieus risico voor het vliegtuigverkeer vormen, dan zijn drones dat ook. En in tegenstelling tot dieren vallen drones beter te reguleren. Gezien de verwachte groei van de vliegende gadgets kan dat maar beter te vroeg dan (te) laat gebeuren. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-07T08:03:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.