Microsoft-technici overnachtten in datacenters

Werknemers van Microsoft sliepen tijdens de lockdown-fase van de Covid-19 pandemie in datacenters. Uit vrees niet meer van en naar hun werk te kunnen reizen, besloten ze in die periode ‘tussen de servers’ door te brengen.

Kristen Roby Dimlow, topman bij Microsoft, verklaarde dat tegenover de zakelijke nieuwszender CNBC. Microsoft liet het grootste deel van zijn personeel thuis werken, maar sommige functies waren daarvan uitgezonderd. De datacenters, waar servers voor online-diensten als Microsoft Teams staan en de publieke-cloudinfrastructuur, moesten koste wat het kost in de lucht blijven.

Volgens CNBC zijn datacenters geen ideale plekken om te slapen. Het kan er fris zijn vanwege de koelsystemen die voorkomen dat servers oververhit raken. Op andere plekken kan het juist behoorlijk warm worden.

Overigens is Microsoft afgelopen maart begonnen de hoofdvestigingen in Redmond weer te openen. Veel kenniswerkers kunnen dan nog niet gedeeltelijk vanuit huis blijven werken. Het hybride werken die af en toe de aanwezigheid op kantoor vereist, is sterk in opmars.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-15T10:10:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.