‘Emiraten zijn rolmodel voor ai en ethiek’

Omar Sultan Al Olama

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) willen een rolmodel zijn voor toepassingen van artificial intelligence (ai) die voldoen aan wereldwijde ethische en morele standaarden. Dat zegt Omar Sultan Al Olama in een videoboodschap. Omar Sultan Al Olama werd in 2017 benoemd tot minister voor Artificial Intelligence van VAE.

‘Als de eerste minister voor artificial intelligence wereldwijd draag ik er graag aan bij om de agenda te bepalen voor internationale afspraken over ai’, zegt Omar Sultan Al Olama. In de videoboodschap wijst hij op de mogelijkheden die ai biedt en noemt hij ethiek een belangrijk fundament voor het slagen van ai. In de visie van de ai-minister moet iedereen kunnen profiteren van de voordelen die ai biedt.

De ai-minister sprak tijdens een mediadag van techbedrijf  Thales dat vanaf zijn ai-hoofdkwartier in het Canadese Montreal zijn visie deelde op de toekomst van ai.

Al Olama werd in 2017 door sjeik Mohammed benoemd tot minister van ai. Dat past in een meerjarenplan waarin de landen aan de Perzische Golf met het oog op de niet-oneindige oliereserves steeds meer inzetten op technologie. De ambitie van VAE is om in 2117 een menselijke gemeenschap op Mars te hebben. Er wordt veel verwacht van technologie om die doelstelling te bereiken.

AI-minister VAE Omar Sultan Al Olama

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-25T15:08:00.000Z Pim van der Beek