Cefaly Technology bestrijdt migraine met elektrode

Arts met stethoscoop

Het Waalse bedrijf Cefaly Technology heeft een pleister ontwikkeld met een ingebouwde elektrode om migraine te bestrijden. Dat schrijft De Tijd. Volgens het bedrijf verdwijnen bij 35 procent van de patiënten zo alle symptomen van migraine.

De pleister moet op het voorhoofd geplakt worden en verlicht de migraine door elektronische pulsen naar het brein te sturen. Volgens het bedrijf werkt die methode beter dan de traditionele triptanen die migrainepatiënten doorgaans moeten slikken. Bij triptanen zou 60 procent van de patiënten minder pijn voelen, bij de pleister is dat 70 procent.

De ontwikkeling van de pleister vloeide voort uit een product dat Cefaly in 2008 op de markt bracht, een diadeem die de drielingzenuw op het voorhoofd stimuleert en zo hoofdpijn bestrijdt. Nu, tien jaar later, is de pleister klaar.

De pleister heeft zopas de goedkeuring gekregen van het Amerikaanse FDA om daar op de markt te komen. Het bedrijf rolt het apparaatje eerst uit in de V.S. omdat dat de grootste markt voor migrainebestrijders ter wereld is. In ons land wordt volgende maand een dossier ingediend bij RIZIV. Pas als dat groen licht krijgt, begint ook hier de verkoop. De pleister kost 295 euro. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-15T16:35:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.