BMW biedt Office 365 in de auto aan

BMW Connecteddrive Office 365

Vanaf volgende maand kunnen BMW-rijders hun mails, kalender en contacten raadplegen via de spraakbediening van hun auto. Het bedrijf integreert Office 365 in het boordcomputersysteem van hun auto's.

De functionaliteiten van Office 365 worden geïntegreerd in de boordcomputer en iDrive controller van BMW. Via spraakaansturing kunnen mails en agenda-items ook voorgelezen of ingesproken worden. Adressen uit afspraken kunnen tevens rechtstreeks in de navigatie overgezet worden.  

De Microsoft Exchange-functie komt in juli beschikbaar voor de meest recente versies alle BMW-modellen. Bij auto’s die uitgerust zijn met het Professional-navigatiesysteem lukt het als ze na november 2016 werden geproduceerd. Chauffeurs die een gewoon navigatiesysteem, navigatie Business of navigatiesysteem Plus hebben kunnen er gebruik van maken als hun wagen na maart 2017 van de band rolde.

BMW biedt een testperiode van een maand aan voor één euro. Daarna moet een abonnement van een of drie jaar afgesloten worden, dat kost respectievelijk 80 of 180 euro. Gebruikers moeten uiteraard ook een actief Microsoft Office Business-abonnement hebben met Exchange Online. Later zal ook Skype for Business beschikbaar komen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-01T14:13:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.