RWD Molenbeek test gezichtsherkenning in het stadion

Seizoenskaarthouders van de Belgische voetbalclub RWD Molenbeek krijgen in de nabije toekomst dankzij gezichtsherkenning toegang tot hun thuisstadion. Het project is nog in een testfase. Fans kunnen online hun seizoenskaarten bestellen en krijgen hier de keuze om een foto te uploaden. De service komt via Zetes en werkt met gezichtsherkenningstechnologie van Panasonic.

De geüploade foto wordt vervolgens gekoppeld aan het beeld dat twee camera's maken bij de ingang voor abonnementhouders in het stadion. Dit biedt fans een snellere toegang tot het stadion, namelijk via de zogenaamde ‘fast lane’. Voor dit doeleinde wordt er begin volgend jaar een automatische poort geïnstalleerd. Ook kunnen supporters die hun seizoenskaart op thuisspeeldagen niet bij zich hebben toch het stadion binnen komen, laat de voetbalclub weten. 

De scans van de foto’s van de supporters worden opgeslagen op een server van RWD Molenbeek, die niet gekoppeld is aan het internet of welk ander systeem dan ook. Alleen geautoriseerd personeel van de club heeft toegang tot deze data.

De verkregen gegevens van de camera’s bij de ingang worden ook niet opgeslagen. De privacy van de abonnementhouders is hiermee gegarandeerd. Voorlopig wordt het systeem nog getest en vindt er nu nog geen effectieve gezichtsherkenning plaats. Dit gebeurt pas begin 2019 als de automatische poort wordt geïnstalleerd.

Supporters die geen foto uploaden kunnen enkel met hun seizoenskaart via de reguliere toegangspoorten binnen geraken. Dit is ook het geval als seizoenskaarten worden uitgeleend aan derden. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-29T15:58:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.