Betere Google Docs voor slechtzienden

Dit artikel delen:

Google Docs, het alternatief voor Microsoft Office, maakt het mensen met een visuele beperking makkelijker. De grootste verandering is een nieuwe sneltoets om direct brailleondersteuning in documenten, spreadsheets en presentaties om te schakelen. Dit meldt Engadget.

Naast een sneltoets (Ctrl + Alt + H op Windows en CMD + Option + H op Mac) zijn ook de snelkoppelingen voor navigatie bijgewerkt. De gebruiker kan nu horen waar de cursor is terechtgekomen. Ook opmerkingen en suggesties die daarmee verband houden, zijn te beluisteren. Bovendien zijn de ervaring en 'betrouwbaarheid' verbeterd van het doorzoeken van lange documenten. Eveneens geoptimaliseerd zijn het navigeren en selecteren van inhoud in tabellen. Een andere wijziging is dat afbeeldingen, spelfouten en grammaticale fouten 'rechtstreeks door ondersteunende technologie' worden verwoord, zoals vernieuwbare braille-leesregels.

Google Documenten, Presentaties en Tekeningen ondersteunen al enkele jaren braille-leesregels. In januari 2018 werden sheets gevoegd. Eveneens worden ondersteund schermvergroters voor slides en tekeningen. De gratis productiviteit-suite ondersteunt populaire scherm-leestools zoals ChromeVox, een Chrome-extensie die vooraf is geïnstalleerd op Chromebooks, NVDA (NonVisual Desktop Access) en JAWS (Job Access with Speech) op Windows, en Apple's eigen VoiceOver-software op Mac. Braille-apparaten werken ook met de speciale Google Documenten- en Presentatie-apps voor Android, iPhone en iPad.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-02T10:46:00.000Z Alfred Monterie