Huwelijk bitcoins en biljetten in de maak

Bitcoin is de enige beperking van ransomware

De Amerikaanse startup Noteworthy gaat bankbiljetten produceren voor bitcoins. Achter het bedrijf zit Larry Felix, de voormalige directeur van het Bureau of Engraving and Printing, en Peter Vessenes, de medeoprichter van de Bitcoin Foundation.

Felix moet als ceo van Noteworthy het ontwerp, de ontwikkeling en de lancering van de nieuwe bankbriefjes in goede banen leiden. Zijn ervaring als directeur van het Bureau of Engraving and Printing, dat het Amerikaanse papiergeld ontwikkelt, zal daarbij van pas komen.

‘Een fysiek bankbiljet biedt een niveau van vertrouwen, vertrouwdheid en toegankelijkheid dat digitale middelen op zichzelf nog niet hebben bereikt’, zegt Felix. ‘Ik kijk ernaar uit om te werken aan een prachtig ontworpen, eenvoudig te gebruiken bankbiljet van de hoogste kwaliteit dat niet te vervalsen is.’

De briefjes van Noteworthy moeten het gemak en de veiligheid van digitale munten, papiergeld en de blockchain verenigen. Ze worden uitgerust met een microprocessor, maar zullen ook gebruikmaken van alle veiligheidsvoorzieningen van papiergeld. Gebruikers zullen in staat zijn om met de biljetten te communiceren via de mobiele app van Noteworthy, waardoor de kloof tussen het fysieke en digitale verder wordt verkleind.

‘Je kunt dit project omschrijven als ‘Bitcoin heeft het beste bankbiljettenteam ter wereld ingehuurd’’, zegt Peter Vessenes. ‘Toen ik met Bitcoin begon te werken was een bitcoin minder dan 0,0005 dollar waard. Vandaag bespreken we bankbiljetten van 50.000 dollar. Dat is ongelooflijk.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-10T11:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.