Amazon rondt overname filmstudio MGM af

De filmstudio Metro-Goldwyn-Mayer komt definitief in handen van Amazon. Het bedrijf legt er bijna 8,5 miljard dollar voor op tafel. In ruil krijgt het een catalogus met zo’n vierduizend films en zeventienduizend tv-shows in handen.

Dat Amazon op MGM aasde, werd vorig jaar mei al duidelijk. De deal is nu gefinaliseerd en goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Amazon koopt de studio om het aanbod op zijn videostreamingplatform Prime Video te stofferen. Nu Amazon eigenaar is van MGM kunnen films als Robocop, de James Bond-reeks, Tomb Raider en Fargo aan de catalogus toegevoegd worden. Dat moet op zijn beurt dan weer nieuwe abonnees trekken.

Prime Video heeft wereldwijd zo’n 175 miljoen abonnees en vecht een scherpe concurrentiestrijd uit met Netflix, HBO Max, Disney Plus en Apple TV+. Het bedrijf vult zijn aanbod niet alleen aan met oude films en series, maar is zelf ook volop nieuwe reeksen aan het maken. Zo komt er binnenkort een nieuwe adaptatie van The Lord of the Rings, dat meteen de duurste tv-serie aller tijden wordt. Prime Video heeft er een budget van zo’n miljard dollar tegenaan gegooid. 

MGM heeft een rijke geschiedenis als Hollywood-studio en werd in 1924 opgericht. Onder meer Greta Garbo, Katherine Hepburn en Liz Taylor waren er ooit onder contract. In de jaren tachtig kreeg het bedrijf het moeilijk en wisselde het enkele keren van eigenaar. Nu mag Jeff Bezos, oprichter en ceo van Amazon, zich dus de baas noemen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-18T09:47:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.