Schatbewaarder van Apple zwaait af

Dit artikel delen:
Schatkist

Apple-werknemer Gary Wipfler is met pensioen, zo meldt Bloomberg. Hij was de man die de schatkist en de creditposten van het Californische computerbedrijf beheerde. Daar zit momenteel bijna tweehonderd miljard dollar in.

Wipfler was de man die verantwoordelijk was voor de cashbalans van Apple, de investeringen en de dividendprogramma’s en inkoop van eigen aandelen. De 62-jarige Amerikaan rapporteerde rechtstreeks aan cfo Luca Maestri. Hij was ook nauw betrokken bij Braeburn Capital, een dochtermaatschappij van Apple uit Reno, Nevada dat alle assets van het bedrijf beheert. Daarnaast was hij mee verantwoordelijk voor de Apple-programma’s rond raciale gelijkheid en betaalbaar wonen. 

Wipfler was een oudgediende van het bedrijf, die al in dienst was voor de beruchte terugkeer van Steve Jobs in 1997, toen het bedrijf op de rand van het faillissement stond. Sinds Tim Cook aan het roer kwam, veranderde zijn job wel. Apple spendeerde veel meer geld aan het inslaan van eigen aandelen en dividenden en hield zich weg van grote, dure overnames. De grootste overname die Apple ooit deed, dateert al van 2014 met de overname van Beats Music voor drie miljard dollar. 

Vorig kwartaal eindigde Apple met 194 miljard dollar in de oorlogskas. Het bedrijf streeft naar een cash-neutrale positie (met evenveel cash als schulden), maar heeft nog een lange weg te gaan, eer het zover is. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-30T10:05:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.