Managed hosting door True

Google bakt zoete koekjes met Oreo

 

Google introduceert vandaag de volgende versie van zijn mobiele besturingssysteem: Android Oreo, vernoemd naar het Amerikaanse koekje Oreo. Daarvoor heeft de ict-gigant een contract gesloten met levensmiddelenconcern Mondelez, eigenaar van het biscuitmerk. Traditiegetrouw heeft Google voor elke opeenvolgende Android-versie de naam van een zoete traktatie gekozen, zoals Eclair, Ice Cream Sandwich en Nougat.

Volgens Google is Android 8.0 Oreo 'sneller, veiliger en krachtiger' dan de vorige versies van het mobiele besturingssysteem. Om dit te symboliseren heeft Google als marketinginstrument de superheld Android Oreo bedacht (zie video).

Oreo

Het Oreo-koekje - bestaande uit twee ronde chocoladebiscuitjes met crèmevulling er tussen - werd in 1912 bedacht. In de jaren 1990 koos fabrikant Nabisco (opgegaan in Mondelez) voor een internationale koers; sinds 2008 zijn de Oreo-producten ook in Nederland te koop.

Android Oreo - Open Wonder

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6183796). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.