IBM spoort gestolen Mercedessen op

Dit artikel delen:

IBM en Mercedes hebben samen een digitale dienst ontwikkeld om gestolen voertuigen op te sporen. Urban Guard - Stolen Vehicle Help, zoals de service is gedoopt, werd recent gelanceerd als deel van de Mercedes Me-app en is ontworpen om gestolen wagens lokaliseren en terug te krijgen.

De nieuwe dienst van IBM en Mercedes verzamelt relevante voertuig- en klantgegevens en speelt die, samen met de gps-gegevens, door aan de politie. Dat gebeurt via een geautoriseerde servicepartner die communiceert met politiebureaus wereldwijd. IBM en Mercedes hebben samen ook het complete proces in geval van diefstal geanalyseerd: van de gewenste klantervaring als het voertuig verdwenen blijkt tot het proces van het veilig delen van de live data en de back-end-verwerking.

IBM ontwikkelde de back-end met cloud-native opensource-technologieën, zoals de Red Hat build van Quarkus. Als implementatiepartner verzorgt het bedrijf ook de technische interactie tussen de verschillende betrokken partijen en bestaande systemen, via bijvoorbeeld api's voor klantgegevens en callcentertools.

Urban Guard is al enige tijd beschikbaar in Europa, nu wordt de dienst ook naar Amerika en bepaalde Aziatische landen uitgerold. De oplossing bouwt voort op een eerdere samenwerking tussen IBM en Daimler, het moederbedrijf van Mercedes, om connected car services te ontwikkelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-03T10:05:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.