Audi komt met vr-bril voor autopassagier

Dit artikel delen:
Holoride VR virtual reality

De Duitse startup Holoride maakt het binnenkort mogelijk om als Audi-passagier naar virtuele werelden te reizen, te gamen, films te bekijken of te werken. Wat de beleving bijzonder maakt: de virtuele wereld beweegt mee met de auto.

Holoride zet met zijn vr-bril in op een extreem realistische beleving van films, games en interactieve content. Via de technologie past virtuele content zich in realtime aan aan de rijbewegingen van de auto. Als een auto een bocht maakt, ervaart iemand die zich in bijvoorbeeld een virtueel ruimteschip bevindt ook een buiging naar links of rechts. En als de auto accelereert, doet het ruimteschip dat ook. De gesynchroniseerde bewegingen dragen bovendien bij aan het verminderen van wagenziekte als passagiers onderweg een boek lezen of gebruikmaken van een smartphone of tablet. Het bedrijf heeft nu een software development kitter beschikking gesteld voor het maken van 'elastic content’, media speciaal ontwikkeld voor gebruik in auto’s en rijbewegingen onderdeel maken van de vr-ervaring.

Disney

Holoride is in 2018 opgericht door Nils Wollny, Marcus Kühne, Daniel Profendiner en Audi, dat een minderheidsaandeel in het bedrijf bezit. De technologie werd in 2019 voor het eerst gepresenteerd tijdens een roadshow van Los Angeles naar San Francisco. Samen met Disney creëerde de startup toen een vr-game voor gebruik in auto’s. Direct daarna volgden virtuele proefritten in Ingolstadt en München.

Onlangs kregen bezoekers van het Salzburg Festival ook de kans om Holoride te ervaren. In een Audi-e-tron konden ze via vr-brillen de muzikale hoogtepunten van het festival in 3d beleven. Bezoekers van de IAA 2021 in München kunnen ook holoride-proefritten maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-06T11:21:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.