Astronaut stapt over naar ruimte-startup

Dit artikel delen:
Gregory 'Box' Johnson astronaut nasa

De Amerikaanse astronaut Gregory ‘Box’ Johnson gaat aan de slag bij de Finse startup Space Nation. Hij wordt er ‘chief space officer’ en gaat het bedrijf bijstaan bij de ontwikkeling van zijn ruimteprogramma. Eerste stap daarin: een app die een idee geeft van een echte astronautentraining.

Het doel van Space Nation is om aardbewoners vertrouwd te maken met het leven in de ruimte. Het bedrijf organiseert daartoe boot camps en astronautentrainingen en werkt samen met de Nasa en Axiom Space, het bedrijf dat astronauten traint in opdracht van eerstgenoemde organisatie. Via Space Nation moet er op termijn elk jaar iemand de ruimte ingestuurd worden.

Met de gratis app van Space Nation, Navigator, leren potentiële kandidaten de basistechnieken die elke astronaut onder de knie moet hebben en krijgen ze inzicht in het wetenschappelijke werk dat achter de ruimtemissies zit. Er zijn ook mini-games en wekelijkse uitdagingen: wie die allemaal tot een goed einde brengt, kan uiteindelijk geselecteerd worden voor een echte ruimtereis.

Johnson zelf was tot maart dit jaar in dienst van de Nasa. Hij vloog twee keer met de Space Shuttle en bracht in totaal 32 dagen in de ruimte door. Voorheen was hij gevechtspiloot bij de US Air Force.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-29T10:37:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.