Bill Gates waarschuwde eerder voor pandemie

Dit artikel delen:
Waarschuwing

Tijdens een Ted Talk in 2015 waarschuwde Bill Gates al voor het uitbreken van een pandemie als gevolg van een ontembaar virus. Via zijn Bill and Melinda Gates Foundation is hij nauw betrokken bij gezondheidszorgontwikkelingen. Het fonds investeert miljoenen in onderzoek naar bijvoorbeeld inentingsprogramma’s wereldwijd.

Tijdens de Ted Talk trekt Gates lessen uit de bestrijding van het ebolavirus. 'Het was niet zo dat het systeem niet goed werkte,' zegt hij. 'Er was namelijk helemaal geen systeem.' Hij verwacht dat de komende decennia miljoenen mensen niet zullen overlijden als gevolg van een kernoorlog, maar wel als gevolg van een microben-aanval. 

Gates haalt aan dat veel te leren valt van hoe het militair-industrieel complex opereert. 'De Navo heeft een groep soldaten klaar staan die heel snel ergens ter plekken kan werken. Iets dergelijks ontbreekt als het gaat om bestrijding van besmettelijke ziekten.'

Gates zegt in 2015 dat de wereld in het geheel niet is voorbereid op een virus-uitbraak. Anno 2020 blijkt dat de wereld inderdaad niet is voorbereid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-16T16:09:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.