Robot Pepper herkent nu ook gezichtsmaskers

Dit artikel delen:

Een robot die gezichtsmaskers herkent. Softbank Robotics Europe, maker van de humanoide robot Pepper, zegt dat het kan. Het bedrijf speelt hiermee in op de wereldwijde coronapandemie.

De nieuwe tool komt voort uit een efficiënte deep learning-oplossing, waarbij geen persoonlijke data worden opgeslagen. Dankzij verschillende camera’s kan Pepper nu gezichten van maximaal vijf mensen tegelijk scannen en controleren of ze een masker dragen. Gedurende de interactie laat Pepper een groen of een rood licht zien. Dit is afhankelijk van of de gescande persoon wel of niet een gezichtsmasker draagt.

Het ai-algoritme dat Pepper gebruikt, is gebaseerd op OpenCV-beeldherkenning en single-shot detector (ssd). Het herkent volgens Softbank zelfs gezichtsmaskers die zijn voorzien van complexe patronen. De robot kan volgens de makers bijvoorbeeld  worden ingezet bij de ingang van een winkel of op een vliegveld.

Pepper detecteert gezichtsmasker

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-31T15:39:00.000Z Christel Dieleman