I-Force verwerkt snel data met nieuwe infrastructuur

Nominatie 1 IT Project of the Year in SMB Market

Dataverwerking

Het project ‘Vernieuwing IT-infrastructuur’ bij I-Force is de eerste nominatie voor onze Computable Awards in de categorie IT Project of the Year in SMB Market. Hun nieuwe infrastructuur heeft het bedrijf de tijd die het kost om data te verwerken met 95 procent kunnen verminderen.

I-Force is een forensisch auditbureau. Zo’n bureau, dat onder andere fraude helpt te bestrijden en te voorkomen en tevens ook onderzoek doet naar security-incidenten, steunt op een grote stroom data om zijn analyses uit te voeren. ‘Een snelle en flexibele gegevensverwerking is dan ook cruciaal voor onze medewerkers’, zegt Pieter Van der Hulst, partner bij I-Force.

Minder gesegmenteerd

"Onze vroegere infrastructuur was gewoon te traag"

I-Force was op zoek naar een flexibelere, minder gesegmenteerde infrastructuur. Want de huidige voldeed niet meer aan de eisen qua snelheid en efficiëntie. ‘Als klanten bij ons komen, verwachten ze snelle resultaten, en onze vroegere infrastructuur was gewoon te traag. We waren op zoek naar meer waarde, flexibiliteit en eenvoud’, legt Van der Hulst uit.

Om een betrouwbare, snellere gegevensanalyse mogelijk te maken koos het bureau samen met it-dienstenbedrijf NTT voor een nieuwe infrastructuur, op basis van technologie van Dell. De nieuwe oplossing baseert zich op Dell EMC PowerStore, de storage-oplossing van Dell Technologies, moest een grotere kracht, meer snelheid en een optimale beschikbaarheid bieden. De infrastructuur is programmeerbaar, wat de ontwikkeling van applicaties simplificeert en de implementatietijd verkort.

Waarom de nominatie?

Het belangrijkste voordeel is dat de werknemers van I-Force nu sneller kunnen schakelen. ‘In het verleden nam het verwerken van één forensisch dossier vaak een volledige dag in beslag. Nu kost het slechts een half uurtje’, zegt Van der Hulst. Zo heeft het bedrijf de tijd die het kost om data te verwerken met 95 procent kunnen verminderen.

Meer informatie over de Computable Awards en nominaties vindt u hier. Deze week worden werkdagelijks de vijf genomineerden in de categorie IT Project of the Year in SMB Market bekendgemaakt. De winnaar komen we te weten tijdens vakbeurs Cybersec Europe op 11 en 12 mei 2022. U kunt zich gratis registreren voor het event.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-07T10:54:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.