Belgische software Montova helpt ECS door Brexit

Nominatie 3 IT Project of the Year in SMB Market

Dit artikel delen:

Het Zeebrugse ECS, specialist op het vlak van supply chain en intermodale transportoplossingen, stapte over naar een geïntegreerde service, waarbij de kostprijs beter in te schatten is. Het hielp ECS onder meer door de Brexit heen, maar deed ook meer dan dat. Het project ‘Kostprijs beter inschatten’ bij ECS is de derde nominatie voor onze Computable Awards in de categorie IT Project of the Year in SMB Market.

Montova is een communicatie- en electronic data interchange-platform (edi), van Belgische makelij, dat gespecialiseerd is in de digitale communicatie tussen verschillende bedrijven en organisaties. Een aantal maanden geleden mocht het bedrijf haar oplossing uitrollen bij het Zeebrugse ECS, marktleider op het vlak van supply chain logistics en intermodale transportoplossingen.

Alles komt samen

"Daar bovenop was de uitrol van de Brexit-maatregelen een bijkomende uitdaging"

Het is opmerkelijk dat een bedrijf als ECS, ondanks zijn internationaal karakter, toch voor Belgische software kiest. Voor ECS kwam Montova in het bijzonder van pas bij de uitrol van de Brexit-maatregelen. Er werd overgestapt van een door ECS beheerde b2b-integratie naar een geïntegreerde service. In de oplossing komt alles samen, ook het contact met klanten en havens, uitvoeraangiftes en een directe communicatie-integratie met klanten. Om ook in de toekomst marktleider te kunnen blijven, moest ECS dringend zijn bestaand erp-systeem en -platform ombouwen naar een veel (kosten)efficiëntere versie. Daaraan verbonden diende ook de communicatie met klanten en leveranciers herzien worden. Het bleek extreem arbeidsintensief te zijn om dat intern te verwezenlijken.

Daar nog eens bovenop was de uitrol van de Brexit-maatregelen een bijkomende uitdaging. In de havens werden nieuwe grenscontroles ingesteld en de regels en voorschriften zouden strenger worden. Toch moest de levering en stroom van goederen tussen het Europese vasteland en het Verenigd Koninkrijk zo soepel en flexibel mogelijk blijven. Daarom, in parallel met de opzet van het nieuwe erp-systeem bij ECS, werd de totale integratie-inrichting herzien om klaar te zijn voor de verbinding met een groot aantal partners.

Waarom de nominatie?

ECS stapte vlot over van een door ECS beheerde b2b-integratie naar een geïntegreerde service met een beter inschatbare kostprijs. Daarin werd ook het contact met klanten en havens, uitvoeraangiftes en directe communicatie-integratie met klanten geïmplementeerd.

Integraties opzetten met douane-instanties is erg uitdagend, net als integraties met diverse klanten. Het project heeft niet alleen gezorgd voor compleet nieuwe edi-opritten voor partners van ECS, maar ook dat partners opritten kunnen nemen die ze willen én dat ze van oprit kunnen switchen indien gewenst. Montova’s automatisering van de ondertekening van documenten zou ook een soepele on-boarding mogelijk maken voor nieuwe partners, zelfs voor partners die geen edi gebruiken maar bijvoorbeeld pdf-documenten versturen.

Meer informatie over de Computable Awards en nominaties vindt u hier. Deze week worden werkdagelijks de vijf genomineerden in de categorie IT Project of the Year in SMB Market bekendgemaakt. De winnaar komen we te weten tijdens vakbeurs Cybersec Europe op 11 en 12 mei 2022. U kunt zich gratis registreren voor het event.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-09T11:44:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.