Nieuwe datacenterinfrastructuur voor BioRacer

Nominatie 4 IT Project of the Year in SMB Market

Sport

Efficiëntiewinst en gebruiksgemak zijn de belangrijkste voordelen van de nieuwe infrastructuur van Bioracer, een fabrikant van fietskleding. Het bedrijf kan realtime zien wat er met zijn data gebeurt en hoeveel opslagruimte er nog is. Het project ‘Realtime inzage in data en opslagruimte’ bij BioRacer is de vierde nominatie voor onze Computable Awards in de categorie IT Project of the Year in SMB Market.

BioRacer is een fabrikant van fietskleding, met focus op het ontwerp en de productie van fietskleding op maat. Dat resulteert in zo’n 12.000 nieuwe designs per jaar, die bestaan uit zwaar grafische bestanden. Kwaliteitsvolle data en de vlotte beschikbaarheid van deze data zijn cruciaal voor deze organisatie.

Snelle reproduceerbaarheid

"Volledig synchrone kunnen eenvoudig en flexibel uitgebreid worden"

Het bedrijf had een traditionele datacenterinfrastructuur en een virtual desktop infrastructuur (vdi), maar deze oplossingen voldeden niet meer aan de huidige eisen. Het ondervond vooral problemen met de capaciteit en snelheid (rekenkracht) van hun systeem. De uitdaging zat niet zozeer in het opleveren van het eerste design maar in de snelle reproduceerbaarheid van dat design in de periode erna. Een ontwerp voor bijvoorbeeld een wielerploeg, gaat drie tot vier jaar mee. Uitrustingen worden regelmatig bijbesteld en moeten er precies hetzelfde uitzien als de eerste tenues. De vlotte bereikbaarheid van de historiek van een ontwerp, is dus cruciaal voor BioRacer.

De oplossing die it-integrator Tracs Systems voorstelde, was een volledig schaalbare en redundante omgeving met twee volledig synchrone datacenters in Tessenderlo en een asynchrone replica in het buitenland. Deze zijn future proof en kunnen dus eenvoudig en flexibel uitgebreid worden. BioRacer wil daarmee klaar zijn voor de volgende stap in het hybrid-it en cloud-verhaal.

Waarom de nominatie?

De intrinsieke waarde van BioRacer zit hem enerzijds in de intellectuele eigendom, de mensen en de cultuur, en anderzijds in de beschikbare (actuele en historische) data. Applicaties moeten in een non-stop omgeving kunnen draaien en data moeten op een professionele manier opgeslagen, geconsulteerd en beveiligd worden. Het project kaderde in dat opzet. Het systeem is robuust, heeft voldoende rekencapaciteit en biedt de nodige redundantie en beveiliging om continuïteit te verzekeren. Het laat toe om snel een diagnose te stellen en problemen op te lossen.

Bioracer noemt efficiëntiewinst en gebruiksgemak de belangrijkste voordelen van de nieuwe infrastructuur. Het bedrijf kan realtime zien wat er met zijn data gebeurt en hoeveel opslagruimte er nog is. Beslissingen kunnen nu eenvoudiger centraal genomen worden en decentraal uitgevoerd worden.

Meer informatie over de Computable Awards en nominaties vindt u hier. Deze week worden werkdagelijks de vijf genomineerden in de categorie IT Project of the Year in SMB Market bekendgemaakt. De winnaar komen we te weten tijdens vakbeurs Cybersec Europe op 11 en 12 mei 2022. U kunt zich gratis registreren voor het event.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-10T10:24:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.