Legal Studio bouwt Klea-platform op Mendix

Nominatie 5 IT Project of the Year in SMB Market

Wet en regelgeving

Legal tech scale-up Legal Studio heeft het low-code platform van Mendix gebruikt om het nieuwe Klea-platform (Knowledgeable Legal Entity Automation) te creëren. Klea helpt juridische organisaties en afdelingen bij het digitaliseren van workflows en repetitief juridisch werk. Mendix-partner Appronto was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het platform. Het project ‘Knowledgeable Legal Entity Automation’ bij Legal Studio is de vijfde nominatie voor onze Computable Awards in de categorie IT Project of the Year in SMB Market.

Het Klea-platform wordt momenteel wereldwijd actief gebruikt in meer dan tachtig landen bij bedrijven zoals Levi Strauss, Lotus Bakeries, Alcatel, Bpost. Klea is één platform voor alle juridische werkzaamheden. Wat Klea uniek maakt in de wereld van bedrijfssecretariële oplossingen is dat het een alles-in-één oplossing is, ontwikkeld samen met de klanten, gebaseerd op legal design thinking: het recht menselijker, toegankelijker en empathischer maken.

Workflows verbinden

"De juridische sector heeft duidelijk behoefte aan digitale oplossingen"

De juridische sector staat bekend als traditioneel en conservatief. Digitalisering wint terrein, maar de meeste werkmethoden zijn al decennia hetzelfde. Legal Studio besloot om de mogelijkheden van digitalisering van deze processen verder te onderzoeken. De juridische sector heeft duidelijk behoefte aan digitale oplossingen die mensen, documenten en workflows met elkaar verbinden om administratieve procedures te stroomlijnen.

Klea biedt een bedrijfsdatabase in combinatie met gekoppelde workflows en volledige transparantie van wie wat doet om virtuele en fysieke bestuurs- en aandeelhoudersvergaderingen in alle bestreken landen te beheren, waarbij interne en externe functies met elkaar worden verbonden om elke keer weer een soepel en consistent proces te garanderen en ultiem gemak te leveren. Door het Mendix-platform te gebruiken voor de ontwikkeling van Klea biedt Legal Studio waardevolle inzichten die het besluitvormingsproces verbeteren en legt hier ook een toekomstvaste en brede basis neer waarop verder op kan worden gewerkt.

Waarom de nominatie?

Klea is een combinatie van technologie en service die de corporate housekeeping van multinationals stroomlijnt zodat juridische departementen van multinationals niet meer bezig hoeven te zijn met juridische documenten en processen die makkelijk geautomatiseerd kunnen worden. Klea heeft verschillende juridische afdelingen geholpen een tijdsbesparing van 60 procent te realiseren en 40 procent te besparen op operationele kosten.

Legal Studio wilt met Klea eenvoudige en elegante technologie ontwikkelen, die cliënten helpt bij het digitaliseren van de juridische functie. Dankzij het innovatieve karakter van Mendix heeft Legal Studio de time-to-market voor Klea kunnen versnellen. Niet alleen qua ontwikkeling van het platform, maar ook om vertrouwen te winnen in verkoopcycli. Als je met een startup werkt, is het voor multinationals geruststellend te weten dat het platform is gebaseerd de bewezen en gecertificeerde technologie van Mendix. Juist in crisistijd als met covid is het een uitkomst als je dit online kunt regelen.

Meer informatie over de Computable Awards en nominaties vindt u hier. Deze week worden werkdagelijks de vijf genomineerden in de categorie IT Project of the Year in SMB Market bekendgemaakt. De winnaar komen we te weten tijdens vakbeurs Cybersec Europe op 11 en 12 mei 2022. U kunt zich gratis registreren voor het event.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-11T08:55:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.