Bebat zorgt voor intelligente recyclageketen

Nominatie 2 IT Project of the Year in Enterprise Market

Bebat

Datastromen van tienduizenden meetpunten met behulp van iot-sensoren samenbrengen in één platform. Dat is wat het project dat Bebat nodig had in de snel evoluerende markt van batterijen. Het project ‘Intelligente recyclageketen’ bij Bebat is de tweede nominatie voor onze Computable Awards 2022 in de categorie IT Project of the Year in Enterprise Market.

Milieuorganisatie Bebat, gespecialiseerd in het recycleren van batterijen, had op zeer korte tijd een integratieplatform nodig om hun voortrekkersrol in de smart waste management-wereld te behouden. Om een duidelijk overzicht te hebben en de veiligheid van hun inzamelunits te waarborgen, wilden ze datastromen van tienduizenden meetpunten afkomstig uit iot-sensoren en andere info uit hun bestaande systemen bijeenkrijgen in één platform.

Constante stroom aan data

"Hierin zijn alle processen van de recyclagecyclus te zien en realtime monitoring van de hele vloot"

Die tienduizenden meetpunten zorgen voor een constante stroom aan data. Omdat de nieuwe inzamelunits al snel waren voorzien, wou Bebat in een korte tijd een integratieplatform. ‘Een platform waar al deze datastromen, samen met info uit andere aanwezige it-programma’s van partners in hun ecosysteem samenkomen, om zo een duidelijk overzicht te vormen.’

Later werd dit uitgebreid naar een compleet gecentraliseerde laag, ook gekoppeld met hun eigen erp-systeem. Hierin zijn alle processen van de recyclagecyclus te zien en realtime monitoring van de hele vloot, verrijkt met klant- en facturatiegegevens uit de erp.

Waarom de nominatie?

Enerzijds door de snelheid van uitvoering gekoppeld aan de complexiteit. Technologiebedrijf Cubitec bouwde op vraag van Bebat in twee maanden een applicatie, waardoor het snel kon starten om data te verwerken. In de volgende stap werd platform uitgebreid met een gecentraliseerde laag, om de volledige lifecycle van het recyclageproces in kaart te brengen. Binnen het business proces zijn er meerdere recyclagestappen die door verschillende partijen worden uitgevoerd. Deze integratielaag gaat al die info centraliseren. Zo heeft Bebat een globaal overzicht van alle processen die er gaande zijn.

De grootste meerwaarde voor Bebat zijn namelijk de inzichten die ze uit het platform kunnen halen. Hun eigen platform is nu een overzicht van de volledige recyclagecyclus. Er wordt gekoppeld met allerhande it-systemen van ecosysteem partners, die op hun beurt nog eens terugkoppelingen aan Bebats eigen erp.

Meer informatie over de Computable Awards en nominaties vindt u hier. Deze week worden werkdagelijks de vijf genomineerden in de categorie IT Project of the Year in Enterprise Market bekendgemaakt. De winnaar komen we te weten tijdens vakbeurs Cybersec Europe op 11 en 12 mei 2022. U kunt zich gratis registreren voor het event.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-22T10:06:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.