Integratieplatform doet Bleckmann sneller reageren

Nominatie 5 IT Project of the Year in Enterprise Market

Dit artikel delen:
Bleckmann

Bleckmann, een logistiek bedrijf voor mode- en lifestylemerken, kwam op de proppen met een integratieplatform die hun separate systemen met elkaar verbindt. Zo is Bleckmann in staat om snel te reageren op marktontwikkelingen en veranderende klantbehoeften. Het project ‘Flexibel en schaalbaar digitaal ecosysteem’ bij Bleckmann is de vijfde nominatie voor onze Computable Awards 2022 in de categorie IT Project of the Year in Enterprise Market.

Het digitale ecosysteem van logistieke partner Bleckmann is verreikend. Intern moeten systemen over de gehele organisatie met elkaar kunnen communiceren, van verkoopsystemen en transport management system (tms) tot rapportagetools en Microsoft Teams. Maar wat het nog complexer maakt, is dat de klanten van Bleckmann allen met andere systemen werken. Bleckmann wil zich daar flexibel in opstellen en klanten laten werken met de systemen die passen bij hun organisatie. Dit zorgt voor een zeer complex samenspel tussen applicaties, wat integraties lastig kan maken. Bovendien is het een dynamische sector. Zo krijgt het ecosysteem ieder jaar een sterkere online component, door de doorlopende groei van het aantal aangesloten webwinkels.

Black Friday

"Nieuwe systemen zouden snel en efficiënt moeten worden kunnen aangesloten"

Gelet op het feit dat Bleckmann met name actief is in fashion & lifestyle, heeft het bedrijf tevens te kampen met seizoensgebonden pieken. Het aantal binnenkomende orders kan tijdens piekmomenten, zoals Black Friday, in de miljoenen lopen.

Het implementatietraject voor het integratieplatform verliep uiteindelijk in nauw overleg met de architecten van Boomi (een softwarebedrijf gespecialiseerd in integratieplatform-diensten, api-beheer en master data management) en in samenwerking met de lokale strategische partner B-Flow.

Het AtomSphere-integratieplatform van Boomi moest daarom op een dusdanige manier worden geïmplementeerd dat het schaalbaar en future-proof was: nieuwe systemen zouden snel en efficiënt moeten worden kunnen aangesloten. Voorts zouden er geen zorgen moeten zijn dat het platform een groei in datavolume niet aan zou kunnen.

Waarom de nominatie?

De flexibiliteit en schaalbaarheid van het Boomi-platform zorgt ervoor dat Bleckmann alle interne én externe systemen kan verbinden. Ongeacht de gebruikte bestandsformaten - of het nu flat files, csv’s of fixed positional-bestanden zijn - kan Bleckmann de data mappen binnen hun eigen systemen.

Een voordeel is dat hierbij gebruik kan worden gemaakt van templates en duplicaten van eerdere integraties. Developers hoeven hierdoor niet iedere keer ‘from scratch’ een integratie te bouwen, en er is, volgens het bedrijf, weinig training nodig om de verschillende bestandsformaten te kunnen omzetten in de vereiste formats. Verder bieden error handling-functionaliteiten meer inzicht aan projectmanagers en stellen user-roles supportmedewerkers in staat om bepaalde klantvragen zelf af te handelen, terwijl vóór de ingebruikname van Boomi deze hulpvragen bij het ontwikkelteam lagen.

Dit alles betekent, volgens de partijen betrokken bij het project, dat de klanten van Bleckmann kunnen rekenen op efficiënte dienstverlening zonder aan flexibiliteit in te boeten. De opzet is bovendien dat Bleckmann kan blijven voorzien in hun behoeften naarmate hun organisaties groeien. Tot slot kan Bleckmann optimaal meegaan in marktontwikkelingen, zoals de verschuiving naar e-commerce, bijvoorbeeld via ingebouwde connectors met online shopping-systemen zoals Shopify. Dit bleek met andere platforms een stuk lastiger.

Meer informatie over de Computable Awards en nominaties vindt u hier. Deze week worden werkdagelijks de vijf genomineerden in de categorie IT Project of the Year in Enterprise Market bekendgemaakt. De winnaar komen we te weten tijdens vakbeurs Cybersec Europe op 11 en 12 mei 2022. U kunt zich gratis registreren voor dit event.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-25T09:41:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.