CareAce Plus: als zorgverlening digitaal gaat

Nominatie 3 IT Project of the Year in Public Market

Zorg health care cure award

Het departement Thuiszorg laat medewerkers voortaan nog maar één toepassing gebruiken. Alles verloopt digitaal. Daarvoor hadden ze bij Thuiszorg, een eigen departement onder de naam Kotee, voor iedere dienstverlening een andere oplossing, Excel-bestanden, Access-databanken of gewoon papier. De dienst opteerde daarom om één van hun toepassingen door de leverancier verder te laten ontwikkelen: CareAce Plus. Het project ‘CareAce Plus’ is de derde nominatie voor onze Computable Awards 2022 in de categorie IT Project of the Year in Public Market.

CareAce Plus is de masterbron. Als gevolg hiervan worden alle andere systemen, zoals de boekhouding en bi-dashboards, gevoed en komt er bij de ondersteunende diensten geen manuele handeling (lees: overtypen) meer kijken. Daarnaast kregen alle basismedewerkers een smartphone en een CareAce Plus-app waardoor men niet meer op pad moet met papier. Dat verandert de werking danig, en dat op diverse vlakken. Een chauffeur van warme maaltijden bijvoorbeeld krijgt zijn ronde op de app, zal swipen bij het afleveren, waardoor het centrale onthaal nu realtime de status van alle leveringen kan opvolgen.

Kok met alle allergenen

"We moesten basismedewerkers meekrijgen maar ook leidinggevenden overtuigen"

Het project rond CareAce Plus is meer dan technologie. Een omvangrijk aantal van de medewerkers zijn digibeten die in sommige gevallen enkel over een gsm beschikten en niet of minder vertrouwd zijn met apps voor het werk. ‘We moesten in deze transformatie niet alleen de basismedewerkers meekrijgen in de digitale transformatie maar ook de leidinggevenden overtuigen dat hun medewerkers hiermee aan de slag zouden kunnen’, klinkt het bij de initiatiefnemers.

Daarnaast bleek het ook een kwestie van vertrouwen. ‘We stelden snel vast dat het principe van masterdatamanagement voor bepaalde centrale ondersteunende diensten als een bedreiging overkwam en er veel schrik was dat er chaos en fouten zouden ontstaan’, zo klinkt het. Kwestie was ook om intern een beeld te krijgen van noden, rekening houdend met juridische aspecten en privacy. ‘Een kok die allergenen moet ingeven mag bijvoorbeeld geen toegang krijgt tot het dossier van thuisverpleging van diezelfde klant.’

Waarom de nominatie?

De medewerkers van het departement thuiszorg hebben nu één toepassing waarin ze alle informatie van een klant éénvoudig en snel kunnen raadplegen. Voor de interne klanten (thuiszorg maar ook de ondersteunende diensten) is het aantal manuele handelingen in de meeste situaties gereduceerd (soms tot NUL) en kan men zich maximaal focussen op zorgverlening.

Het management beschikt nu voor het eerst over professionele bi-dashboards die toelaten om datagedreven beslissingen te nemen en het juiste beleid uit te stippelen.

Meer informatie over de Computable Awards en nominaties vindt u hier. Deze week worden werkdagelijks de vijf genomineerden in de categorie IT Project of the Year in Public Market bekendgemaakt. De winnaar komen we te weten tijdens vakbeurs Cybersec Europe op 11 en 12 mei 2022. U kunt zich gratis registreren voor het event.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-16T09:55:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.